Magyar Ă©telek

Egyéb







Tolnai mészáros pecsenye

A húst felszeleteljük, kicsit kiverjük, sózzuk, borsozzuk. A füstölt szalonnát apró kockákra vágjuk, kiolvasztjuk. Töpörtyűjét kiszedjük, teszünk hozzá egy kevés olajat, s ezen hirtelen átsütjük a hússzeleteket és félretesszük. A pecsenyezsiradékban megpirítjuk a felszeletelt zöldséget, az apróra feldarabolt hagymát, hozzáadjuk a paradicsompürét, fokhagymát, babérlevelet, megszórjuk liszttel. Felöntjük vörösborral, kevés vízzel, és fedő alatt puhára pároljuk. A hússzeleteket kiszedjük, mártását ízesítjük 1 narancs levével, 1 kanál csipke- vagy ribizke ízzel. 1 narancs apróra vágott héját megfőzzük, leöntjük 1 pohár konyakkal, és hozzáadjuk. Tálalásnál minden hússzeletre egy-egy meghámozott narancsszeletet, közepére egy sült gombafejet helyezünk, és körülöntjük forró mártással.
 
Hozzávalók:
- 1 kg marhahús (Stefánia)
- 10 dkg füstölt szalonna
- 10 dkg sárgarépa
- 8 dkg fehérrépa
- 1 fej vöröshagyma
- 1-2 gerezd fokhagyma
- 1 kanál paradicsompüré
- 2 db narancs
- 1 babérlevél
- 3 dkg liszt
- 1 dl olaj
- 1 evőkanál csipke- vagy ribizke íz
- 2 dl vörösbor
- 12 db gombafej
- 1 pohár konyak
- sĂł, bors

A közzététel dátuma: 2010-05-20



 137 

Összesen: 155 db




Magyar Ă©telek
MarhahĂşsok


Látogatók száma: 702399