Magyar Ă©telek

Egyéb







Töltött bélszíntekercs

A bélszínt hosszában kétszer bevágva kiterítjük, enyhén kiverjük, megsózzuk, borsozzuk, vékonyan megkenjük mustárral és megtöltjük. A vajban a gombát a sonkával, a kicsontozott csirkehússal megpároljuk. Megdaráljuk, és két tojásból készített rántottával elkeverjük. Sóval, borssal ízesítjük, és zsemlemorzsát hintünk rá. Egyenletesen rákenjük a bélszínre és feltekerjük. Forró olajban megforgatjuk, egy kevés vizet aláöntve puhára pároljuk, zsírjára sütjük, és burgonyaropogóssal tálaljuk. A kockákra vágott burgonyát sós vízben megfőzzük, áttörjük, hozzáadjuk a 2 tojássárgáját, a vajat, a szerecsendiót. Hengereket formázunk belőle és lisztbe, tojásba, zsemlemorzsába forgatva, forró olajban ropogósra sütjük.
 
Hozzávalók:
- 1 kg vesepecsenye
- 20 dkg csirkehús (zúzát, májat is tehetünk hozzá)
- 15 dkg gomba
- 5 dkg zsemlemorzsa
- 1 dkg törött bors
- 5 dkg vaj
- 2 tojássárgája
- 3 dl olaj
- 5 dkg sonka
- 4 egész tojás
- 80 dkg burgonya
- só, zöldpetrezselyem, szerecsendió

A közzététel dátuma: 2010-05-22



 138 

Összesen: 155 db




Magyar Ă©telek
MarhahĂşsok


Látogatók száma: 709221