Magyar ételek

Egyéb







Töltött burgonyás rostélyos

A h√ļsszeleteket kiverj√ľk, √©s kb. 2 √≥r√°ra tejbe √°ztatjuk. A burgony√°t h√©j√°ban, s√≥s v√≠zben megfŇĎzz√ľk, megh√°mozzuk, √©s pici kock√°kra v√°gjuk. A vajat, egy toj√°ss√°rg√°j√°t, a must√°rt sim√°ra keverj√ľk, hozz√°adjuk a tejf√∂lt, a kock√°kra v√°gott fŇĎtt toj√°st, a burgony√°t, a toj√°s felvert habj√°t, majd megs√≥zzuk. A h√ļsszeleteket kivessz√ľk a tejbŇĎl, lecsurgatjuk, megs√≥zzuk. Elosztjuk rajtuk az √∂sszekevert t√∂ltel√©ket, ezut√°n felcsavarjuk, √©s h√ļs tŇĪkkel megtŇĪzz√ľk. (√Ātk√∂thetj√ľk v√©kony zsineggel is.) Forr√≥ olajban, hirtelen forgatva √°ts√ľtj√ľk, majd egy kev√©s v√≠zzel √©s borral puh√°ra p√°roljuk.
 
Hozzávalók:
- 4 szelet csontn√©lk√ľli rost√©lyos
- 2 toj√°s
- 2 dl tej
- 5 dkg vaj
- 1 dl tejföl
- 2 burgonya
- 5 dkg sajt
- 0,5 dl olaj
- 1 dl bor
- 1 kiskan√°l must√°r
- só, liszt, citromhéj

A közzététel dátuma: 2010-05-23



 139 

Összesen: 155 db




Magyar ételek
Marhah√ļsok


Látogatók száma: 702360