Magyar Ă©telek

Egyéb







Töltött Stefánia ínyenc módra

A húst éles, hegyes késsel középen felszúrjuk, megsózzuk, borsozzuk, hogy helye legyen a tölteléknek. A nyílásba nyomunk egy szelet szalonnát, utána egy rudacska sárgarépát, egy kemény tojást, melyet egy szelet sonkába burkolunk, fehérrépát, szalonnát, zöldpetrezselyemmel pirított gombát, sárgarépát, 1 negyed uborkát, ismét tojást stb. A nyílást hústűvel lezárjuk. A húst vékony szalonnalapokba burkoljuk, és átkötjük zsineggel, majd forró olajban hirtelen rózsaszínűre sütjük. Aláöntünk 1 dl bort, egy kevés vizet, teszünk a levébe 3 szem borókát, 2 db szegfűborsot, megsózzuk, borsozzuk, és fedő alatt puhára pároljuk. Ezután levéből kiemeljük, a pecsenyezsírba egy kanál paradicsompürét teszünk, felforraljuk, hozzáadunk egy kanál mustárt, 1 dl bort, besűrítjük egy kevés liszttel, és ismét felforraljuk. A húst fölszeleteljük, előmelegített tálra rakjuk, a mártással leöntjük, és meghintjük zöldpetrezselyemmel. Makarónival vagy spagettival tálaljuk.
 
Hozzávalók:
- 1 kg Stefánia
- 2 kemény tojás
- 2 fehérrépa
- 2 sárgarépa
- 10 dkg füstölt szalonna
- 10 dkg sonka
- 10 dkg gomba
- 1 kis fej hagyma
- 1 kanál zöldpetrezselyem
- 2 dl bor
- 1 kanál paradicsompüré
- 1 kiskanál liszt
- 1 dl olaj
- 1 db savanyĂş uborka
- só, bors, borókabogyó, szegfűbors

A közzététel dátuma: 2010-05-24



 140 

Összesen: 155 db




Magyar Ă©telek
MarhahĂşsok


Látogatók száma: 724963