A vesepecsenyét megtűzdeljük vékony
sárgarépa- és szalonna rudacskákkal, melyeket előzőleg törött borsban
megforgattunk. Egy kevĂ©s olajban minden oldalát rĂłzsaszĂnűre sĂĽtjĂĽk,
majd mellétesszük az apróra vágott vöröshagymát és fehérrépát. Egy
kicsit megpirĂtjuk, majd fölengedve puhára pároljuk. A föl szeletelt
gombát egy kevĂ©s olajban megpároljuk, zsĂrjára sĂĽtjĂĽk, hozzátesszĂĽk az
apróra vágott zöldpetrezselymet, megsózzuk, borsozzuk. A húst
kivesszĂĽk, fölszeletelve elĹ‘melegĂtett tálra rakjuk, Ă©s a mártást
összekeverjük a gombával, tejföllel, egy apróra vagdalt uborkával,
felforraljuk, és a húsra öntjük. Vajas zöldborsóval tálaljuk.
Hozzávalók:
- 1 kg vesepecsenye
- 1 sárgarépa
- 1 fehérrépa
- 10 dkg füstölt szalonna
- 1 dl olaj
- 1 fej vöröshagyma
- 10 dkg gomba
- 1 savanyĂş uborka
- 1 dl tejföl
- só, bors, zöldpetrezselyem