Magyar Ă©telek

Egyéb







Varsányi rostélyos tekercs

A húst két szeletben vágva szerezzük be. Mosás után óvatosan kiveregetjük, hogy el ne szakadjon. A sertéshúsból a hagymával paprika nélküli pörköltet készítünk. Megdaráljuk, összekeverjük a tojással, az áztatott, kicsavart zsemlével, sóval, borssal, 1-2 kanál tejföllel. A kiveregetett szeleteket megkenjük ezzel a keverékkel, felcsavarjuk, és szorosan összekötözzük. Lisztben megforgatva forró zsírban minden oldalát pirosra sütjük, majd egy-egy kevés forró víz aláöntögetésével puhára pároljuk. Tálaláskora zsineget eltávolítjuk róla, a húst rézsútos szeletekre vágjuk. A levében egy kis paradicsompürét pirítunk, egy kis borral felöntjük, átforraljuk, és tejföllel elkeverve a pecsenyére öntjük.
 
Hozzávalók:
- 1 kg rostélyos szelet
- 40 dkg darált sertéshús
- 1 tojás
- 1 zsemle
- 2 dl tejföl
- 1 fej hagyma
- 15 dkg zsĂ­r
- 2,5 dkg liszt
- 1 dl bor
- só, törött bors

A közzététel dátuma: 2010-05-28



 145 

Összesen: 155 db




Magyar Ă©telek
MarhahĂşsok


Látogatók száma: 709263