Magyar Ă©telek

Egyéb







Velős pecsenye

A húst megtűzdeljük a szalonnával, sózzuk, borsozzuk, forró olajban megforgatjuk és félretesszük, zsírjában megpirítjuk a felszeletelt hagymát, zöldségeket, hozzáadjuk a borsot és babérlevelet, meghintjük liszttel. Felengedjük, hozzátesszük a húst, ízesítjük egy kanál tárkonyecettel és 1-2 órán át pároljuk. Ekkor adunk hozzá 3 dl tejfölt, egy citrom levét, néhány szem kápribogyót és 10 percig forraljuk. A húst felszeleteljük, a mártást leszűrjük és velős gombóccal tálaljuk.
 
Velős gombóc: 10 dkg csontvelőt szitán áttörünk, simára keverjük egy egész tojással és egy reszelt sárgarépávaló, adunk hozzá 2 tejben áztatott zsemlét, 6 dkg zsemlemorzsát, sót, borsot, petrezselymet és kevés majoránnát. Összegyúrjuk, vízbe mártott kézzel apró gombócokat formálunk belőle és forró sós vízben kifőzzük.
 
Hozzávalók:
- 80 dkg vesepecsenye
- 10 dkg füstölt szalonna
- 2 vöröshagyma
- 2 petrezselyemgyökér
- 1 sárgarépa
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 babérlevél
- 3 evőkanál liszt
- 1 kanál ecet (tárkonyecet)
- 3 dl tejföl
- 1 citrom leve
- só, bors, olaj, egész bors

A közzététel dátuma: 2010-05-31



 148 

Összesen: 155 db




Magyar Ă©telek
MarhahĂşsok


Látogatók száma: 725437