Magyar Ă©telek

Egyéb







Velős rostélyos

A szalonnát kockákra vágva kiolvasztjuk, töpörtyűjét félretesszük. Ebben a zsírban üvegesre pároljuk az apróra vágott vöröshagymát, a fölszeletelt zöldpaprikát és a feldarabolt velőt. Sót, borsot, zöldpetrezselymet hintünk rá, majd rátesszük a felvert tojásokat, és kevergetve kellően besűrítjük. Közben a húsokat kiverjük, megsózzuk, borsozzuk, és megtöltjük a fenti töltelékkel. Hústűkkel összetűzzük, vagy zsineggel összekötjük, és forró olajban minden oldalát pirosra sütjük. Kuktába tesszük a hústekercseket. A maradék pecsenyezsírban megpirítjuk az apróra vágott vöröshagymát, fokhagymát, megszórjuk pirospaprikával és liszttel. Fölengedjük vízzel, összeforraljuk, és a hústekercsekre öntjük. Lezárjuk a kuktát, és a húst puhára pároljuk. A gombát fölszeleteljük, egy kevés zsiradékban megpirítjuk, sót, borsot, petrezselymet adunk hozzá, és a húsra tesszük a töpörtyűvel együtt. Elkeverjük benne a tejfölt, és még egyszer felforraljuk.
 
Hozzávalók:
- 4 szelet rostélyos (kb. 80 dkg.)
- 10 dkg füstölt szalonna
- 2 vöröshagyma
- 15 dkg velő
- 1 evőkanál vágott zöldpetrezselyem
- 1 zöldpaprika
- 2 tojás
- 2 dl olaj
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 kanál liszt
- 10 dkg gomba
- 2 dl tejföl
- sĂł, bors, pirospaprika

A közzététel dátuma: 2010-06-01



 149 

Összesen: 155 db




Magyar Ă©telek
MarhahĂşsok


Látogatók száma: 718521