Magyar Ă©telek

Egyéb







Vörösboros tűzdelt szeletek

A hússzeleteket jól kiverjük, megsózzuk, és szalonnával megtűzdeljük. Egy lábosban felteszünk zsírt, a karikára vágott vöröshagymával, néhány vékony szelet citromhéjjal, a karikára vágott sárgarépával. Erre helyezzük a hússzeleteket, meghintjük törött borssal, föleresztjük a csont lével, a borral, belecsavarjuk a citrom levét, és fedő alatt puhára pároljuk. Mikor a hús megpuhult, a levét zsírjára lesütjük, meghintjük egy evőkanál liszttel, hozzáadjuk a tejfölt és felforraljuk. Makarónival vagy párolt rizzsel tálaljuk.
 
Hozzávalók:
- 4 db 15 dkg-os hĂşsszelet
- 10 dkg füstölt szalonna
- 10 dkg zsĂ­r
- 1 fej vöröshagyma
- 15 dkg sárgarépa
- 2 dl csont lé
- 1 dl bor
- 1 evőkanál liszt
- 1 dl tejföl
- só, törött bors, citrom

A közzététel dátuma: 2010-06-04



 152 

Összesen: 155 db




Magyar Ă©telek
MarhahĂşsok


Látogatók száma: 719122