Magyar Ă©telek

Egyéb







Alföldi hagymás húspogácsa

A zsemléket tejben megáztatjuk, és a sonkával együtt megdaráljuk (adhatunk hozzá 2 fej gombát is). Összekeverjük a darált hússal, reszelt hagymával, fokhagymával, zsírral, sóval, borssal és lapos pogácsákat formázunk belőle, melyeket megforgatunk zsemlemorzsában. Forró olajban pirosra sütjük. A hús sütése után megmaradt olajban megpárolunk egy fej vöröshagymát, hozzáadjuk a pirospaprikát és paradicsomot, rozmaringot, sót, borsot, majd a kisült húsra öntjük. A tetejét megszórjuk vékony karikára vágott, liszttel megszórt, ropogósra sütött vöröshagymával.

Hozzávalók:
- 60 dkg darált sertéshús
- 2 db zsemle
- 1 kis-kanál reszelt hagyma
- 1 gerezd zĂşzott fokhagyma
- 2 dl tej
- 2 dl olaj
- 1 diĂłnyi zsĂ­r
- 2 fej vöröshagyma
- 1 dl paradicsompüré
- 10 dkg sonka vagy főtt tarja
- 1 ágacska rozmaring
- zöldpetrezselyem, zsemlemorzsa, só, töröttbors, pirospaprika

A közzététel dátuma: 2010-06-08



 2 

Összesen: 224 db




Magyar Ă©telek
Sertéshúsok


Látogatók száma: 725095