Magyar Ă©telek

Egyéb







Alföldi tüskés hús

A füstölt szalonnából 4 hosszúkás szeletet vágunk, bevagdossuk, és 6 dkg zsírban világos pirosra sütjük, a zsírból kivesszük és félretesszük. A visszamaradt zsírban 10 dkg finomra vágott vöröshagymát megpárolunk és meghintjük pirospaprikával. 1 dl víz hozzáadásával felforraljuk, belehelyezzük az előzőleg megsózott, megborsozott szűzpecsenyéket (jó, ha forró zsírban előbb megforgatjuk), majd fedő alatt puhára pároljuk. A lisztből 1 tojással galuskatésztát készítünk, hozzá szaggatjuk és letakarva pároljuk. Tálalásnál a füstölt szalonnából készült kakastaréjokat a tálra szedett húsra helyezzük s úgy adjuk asztalra.

Hozzávalók:
- 4 db 15 dkg-os sertés szűzpecsenye
- 10 dkg füstölt szalonna
- 10 dkg vöröshagyma
- 1 kiskanál pirospaprika
- 15 dkg liszt
- 1 db tojás
- 6 dkg zsĂ­r
- só, törött bors

A közzététel dátuma: 2010-06-11



 5 

Összesen: 224 db




Magyar Ă©telek
Sertéshúsok


Látogatók száma: 709476