Magyar Ă©telek

Egyéb







Bakonyi gombás csülök

A jól megtisztított, megperzselt és besózott csülköket forró zsírban megforgatjuk, szép pirosra sütjük. Tűzálló tálba helyezzük, mellédobunk 1 db kettévágott vöröshagymát, két gerezd fokhagymát, öntünk rá egy dl bort, ugyanannyi vizet, és lefedve puhára pároljuk. Időközben borral és vízzel locsolgatjuk és időnként megforgatjuk. A feldarabolt gombát hozzáadjuk és megpirítjuk. Előmelegített tálra tesszük a felszeletelt csülköket, levét áttörjük, felmelegítjük, megpirítunk benne 1 kanál paradicsompürét, meghintjük liszttel, belekeverjük a mustárt, a tejfölt, és jól felforralva a melegen tartott csülökre öntjük.

Hozzávalók:
- 2 db sertés csülök (kicsontozva 1 kg)
- 15 dkg gomba
- 1 db vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 pohár tejföl
- 1 kiskanál paradicsompüré
- 1 mokkáskanál paprikakrém
- 1 kiskanál liszt
- 1 kanál mustár
- 5 dkg zsĂ­r
- 2 dl bor
- só, törött bors

A közzététel dátuma: 2010-06-16



 15 

Összesen: 224 db




Magyar Ă©telek
Sertéshúsok


Látogatók száma: 732648