Magyar Ă©telek

Egyéb







Bakonyi sajtos göngyöleg

A hússzeleteket kiverjük, megsózzuk, borsozzuk. A közepébe helyezzünk 1-1 szeletke ceruzavastagságú füstölt szalonnát és sajtot, felcsavarjuk és hústűvel megtűzzük. Kevés olajban hirtelen minden oldalát megsütjük, hozzáadunk kevés vizet vagy húslevest, teszünk bele 1 kanál Vegetát, kakukkfüvet, izsópot, bazsalikomot, és fedő alatt, takaréklángon puhára pároljuk. (Kuktában kb. 15 perc) Ha megpuhult, a göngyölegeket kiszedjük, levében megpirítunk 1 kanál paradicsompürét, 1 kiskanál liszttel elkevert 1 dl tejfölt. Felforraljuk és az előmelegített tálra helyezett göngyölegekre öntjük. Párolt rizzsel körítjük.

Hozzávalók:
- 8 szelet sertéscomb
- 5 dkg füstölt kolozsvári szalonna
- 8 dkg sajt
- 1 dl olaj
- 1 evőkanál Vegeta
- 1 kiskanál paradicsompüré
- 1 kiskanál liszt
- 1 dl tejföl
- csipetnyi kakukkfű
- sĂł, bors, bazsalikom, izsĂłp

A közzététel dátuma: 2010-06-17



 16 

Összesen: 224 db




Magyar Ă©telek
Sertéshúsok


Látogatók száma: 719139