Magyar Ă©telek

Egyéb







Baktai almás sertésszeletek

A meghámozott alma magházát kivesszük, 8 szeletre daraboljuk, majd kevés vajban megpároljuk. A hússzeleteket alaposan kiverjük, megsózzuk, majd a maradék vajban hirtelen mindkét oldalát szép rózsaszínűre sütjük. A megpárolt almaszeleteket kivajazott tűzálló tál aljára terítjük, ráhelyezzük a hússzeleteket, és leöntjük sajtos besamellel. (Elkészítési módját lásd a Mártásoknál.) A mártást ízesítjük sóval, szerecsendióval, kicsit hűlni hagyjuk, hozzáadjuk a reszelt sajt kétharmadát, a két tojássárgáját, és bevonjuk vele a hússzeleteket. Meghintjük a maradék reszelt sajttal, tetejére néhány vékony vajdarabkát helyezünk, és előmelegített sütőben aranysárgára sütjük.

Hozzávalók:
- 60 dkg felszeletelt sertéscomb
- 10 dkg alma (1 db)
- 6 dkg vaj
- 5 dkg ementáli sajt vagy trappista
- 3 dl tej
- 2 kanál liszt
- 2 tojássárgája
- szerecsendiĂł, sĂł

A közzététel dátuma: 2010-06-18



 17 

Összesen: 224 db




Magyar Ă©telek
Sertéshúsok


Látogatók száma: 700460