Magyar Ă©telek

Egyéb







Bánáti pikáns pecsenye

A húst kiverjük, megsózzuk, megborsozzuk. Zsírban megpároljuk az apróra vágott vöröshagymát. Hozzátesszük a petrezselyemgyökeret és a sárgarépát karikára vágva, majd egy kis ideig együtt pirítjuk. A hússzeleteket visszatesszük az edénybe, hozzáadjuk a vegetát, babérlevelet, 1 dl bort teszünk, rá fedőt, és puhára pároljuk. A hússzeleteket kivesszük és melegen tartjuk. A visszamaradó levet a zöldségekkel áttörjük, hozzákeverjük a tejfölt, a kockára vágott uborkát, a citromlevet és felforraljuk. A forró tálon levő húsra öntjük és azonnal tálaljuk.

Hozzávalók:
- 70 dkg sertéskaraj
- 1 fej vöröshagyma
- 1 szál sárgarépa
- 1 szál petrezselyemgyökér
- 1 babérlevél
- 1 kanál vegeta
- 1 dl bor
- 4 db csemege uborka
- 1/2 citrom leve
- 1 dl tejföl
- só, törött bors

A közzététel dátuma: 2010-06-24



 18 

Összesen: 224 db




Magyar Ă©telek
Sertéshúsok


Látogatók száma: 709483