|
Bihari bundás karajszeletek
A karajt kicsontozzuk Ă©s felszeleteljĂĽk. A reszelt hagymát kevĂ©s olajban megpároljuk. A hĂşsszeleteket meghintjĂĽk sĂłval, borssal, szegfűborssal, pecsenyefűszerrel, majd kevĂ©s olajban hirtelen pirosra sĂĽtjĂĽk. Ezután minden hĂşsszeletre kenĂĽnk egy csipet fokhagymát, Ă©s terĂtĂĽnk rá párolt hagymát. 20 dkg lisztbĹ‘l, 1 tojással, kiskanál margarinnal Ă©s tejföllel, sĂłval, rugalmas tĂ©sztát gyĂşrunk. 30-40 percig pihentetjĂĽk, majd kinyĂşjtjuk. KĂ©t karajszeletet egymásra fektetĂĽnk, megkenjĂĽk Piros Arannyal. A kinyĂşjtott tĂ©sztát olyan lapokra vágjuk, hogy egy-egy dupla szelet karajt belecsomagolhassunk. RáhelyezzĂĽk a hĂşst, megkenjĂĽk nyers tojással, Ă©s ráhajtjuk a tĂ©szta másik felĂ©t. KĂvĂĽl is megkenjĂĽk a tojással, Ă©s sĂĽtĹ‘ben szĂ©p pirosra sĂĽtjĂĽk. Párolt zöldsĂ©gekkel tálaljuk.
Hozzávalók: - 1 kg rövidkaraj - 1 dl olaj - 1 pohár tejföl - 2 gerezd fokhagyma - 1 evőkanál vöröshagyma - 20 dkg liszt - kevés margarin - só, törött bors, pecsenyefűszer, szegfűbors, Piros Arany
A közzététel dátuma: 2010-06-27
|
Összesen: 224 db
|
|
|
|