Magyar Ă©telek

Egyéb







Bihari bundás karajszeletek

A karajt kicsontozzuk és felszeleteljük. A reszelt hagymát kevés olajban megpároljuk. A hússzeleteket meghintjük sóval, borssal, szegfűborssal, pecsenyefűszerrel, majd kevés olajban hirtelen pirosra sütjük. Ezután minden hússzeletre kenünk egy csipet fokhagymát, és terítünk rá párolt hagymát. 20 dkg lisztből, 1 tojással, kiskanál margarinnal és tejföllel, sóval, rugalmas tésztát gyúrunk. 30-40 percig pihentetjük, majd kinyújtjuk. Két karajszeletet egymásra fektetünk, megkenjük Piros Arannyal. A kinyújtott tésztát olyan lapokra vágjuk, hogy egy-egy dupla szelet karajt belecsomagolhassunk. Ráhelyezzük a húst, megkenjük nyers tojással, és ráhajtjuk a tészta másik felét. Kívül is megkenjük a tojással, és sütőben szép pirosra sütjük. Párolt zöldségekkel tálaljuk.

Hozzávalók:
- 1 kg rövidkaraj
- 1 dl olaj
- 1 pohár tejföl
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál vöröshagyma
- 20 dkg liszt
- kevés margarin
- só, törött bors, pecsenyefűszer, szegfűbors, Piros Arany

A közzététel dátuma: 2010-06-27



 21 

Összesen: 224 db




Magyar Ă©telek
Sertéshúsok


Látogatók száma: 731808