Magyar Ă©telek

Egyéb







Bihari töltött comb

A combszeleteket vékonyra, jó nagyra kiveregetjük, megsózzuk, borsozzuk. Két kemény tojást és a sonkát apró kockákra vágjuk. A zsemlét tejben megáztatjuk, szétmorzsoljuk, hozzátesszük a gombát, melyet vékonyra szelve előbb megpirítottunk, a vagdalt tojást és sonkát, a nyers tojást is ráütjük, hozzáadjuk a sót, petrezselymet, egy csipet reszelt hagymát, szerecsendiót, és alaposan elkeverjük. A hússzeleteket megtöltjük a töltelékkel, felcsavarjuk, átkötjük vagy megtűzzük, és a forró olajban pirosra sütjük, majd kivesszük. Zsiradékában az apróra vágott hagymát megpároljuk, megszórjuk pirospaprikával, egy kevés vizet öntünk rá, visszarakjuk a tekercseket, és puhára pároljuk, majd zsírjára sütjük. Ráöntjük a tejfölt, felforraljuk, és tésztafélével vagy rizzsel tálaljuk.

Hozzávalók:
- 80 dkg sertéscomb (szeletelve)
- 10 dkg sonka, vagy főtt tarja
- 3 db tojás
- 1 fej vöröshagyma
- 1 db zsemle
- 1 dkg pirospaprika
- 2 dl tejföl
- 5 dkg gomba
- 1 dl olaj
- 1 csipet szerecsendiĂł
- zöldpetrezselyem, só, bors

A közzététel dátuma: 2010-06-28



 22 

Összesen: 224 db




Magyar Ă©telek
Sertéshúsok


Látogatók száma: 700432