Magyar Ă©telek

Egyéb







Bihari töltött oldalas

A húsos oldalast (vagy dagadót) a hentessel felnyittatjuk, hogy a közepén üreg képződjék. A darált sertéshúst összedolgozzuk az apróra vágott vöröshagymával, a megvagdalt petrezselyemzölddel, a majoránnával, a nyers tojással, egy reszelt sárgarépával, petrezselyemgyökérrel, sóval és egy kevés törött borssal. A masszát az oldalas üregébe töltjük, hústűvel vagy fogpiszkálóval megtűzzük a nyílást, és a húst olajjal vékonyan kikent tűzálló tálba fektetjük. Melléöntjük a száraz vörösbort, és az edényt alufóliával szorosan betakarva, a sütőben, takaréklángon egy óra hosszat sütjük. Ekkor a húst kiemeljük, a tálba 1-1 szál, kockára vágott sárgarépát meg petrezselyemgyökeret teszünk, tetejére visszafektetjük a húst, és a fóliával ismét betakarva addig sütjük tovább, míg meg nem puhult. Tálalás előtt a kisült, fölösleges zsírt leöntjük róla, a húst fölszeleteljük, és a zöldséggel körülrakva kínáljuk. Készíthetünk burgonyapürét vagy hasábburgonyát is hozzá.

Hozzávalók:
- 60-70 dkg oldalas vagy dagadĂł
- 35 dkg darált sertéshús
- 1/2 db hagyma
- 1 csomó zöldpetrezselyem
- 1 mokkáskanál majoránna
- 1 db tojás
- 1 dl vörösbor
- 2 db sárga- és fehérrépa
- sĂł, bors

A közzététel dátuma: 2010-06-29



 23 

Összesen: 224 db




Magyar Ă©telek
Sertéshúsok


Látogatók száma: 723269