Magyar Ă©telek

Egyéb







Borban párolt sertéscsülök

A csülköt vastag szeletekre vágjuk, megsózzuk, paprikás lisztbe forgatjuk, majd forró olajban hirtelen átsütjük. A hagymát apróra vágjuk, a zöldségeket is feldaraboljuk, és a hús mellé tesszük. Néhány percig pároljuk. Meghintjük egy kevés sóval, törött borssal, szegfűborssal, tört babérlevéllel. Ráöntjük a bort, majd fedő alatt (vagy kuktában) puhára pároljuk. A párolgó bort egy kevés vízzel pótolhatjuk. Ha megpuhult, a húsokat előmelegített tűzálló tálba rakjuk, a mártásban levő zöldségeket áttörjük, és a húsra öntjük.

Hozzávalók:
- 60 dkg csont nélküli sertéscsülök
- 3 dkg liszt
- 1 dl olaj
- 1 fej vöröshagyma
- 1 kiskanál pirospaprika
- 1 csomó vegyes zöldség
- 1 db babérlevél
- 4 dl bor
- só, törött bors, szegfűbors

A közzététel dátuma: 2010-07-04



 31 

Összesen: 224 db




Magyar Ă©telek
Sertéshúsok


Látogatók száma: 700431