Magyar Ă©telek

Egyéb







Borókás pecsenye

A sertéscomb darabot hengerré hajtjuk és zsineggel átkötjük, megsózzuk és kevés zsiradékon hirtelen megpirítjuk. Kevés vizet öntünk alá, mellétesszük a négyfelé vágott vöröshagymát, paradicsomot, zöldpaprikát, borókabogyót, a hús tetejét megkenjük paprikakrémmel és lassan pároljuk. Közben egy kizsírozott tűzálló tálba lerakjuk a cikkekre vágott burgonyát és addig sütjük, amíg elkezd pirosodni. A húst megfordítjuk és másik oldalon is megkenjük paprikakrémmel. Ha elkészült, a hús levét a zöldségekkel együtt ráöntjük a burgonyára (3 evőkanállal kiveszünk belőle), a húst a tál közepére helyezzük, a burgonyát köréje, a tejfelt elkeverjük a kivett pecsenyelével és a tálra öntjük.

Hozzávalók:
- 1 kg sertéscomb
- 1 dl olaj
- 1 evőkanál paprikakrém
- 3 db paradicsom
- 3 zöldpaprika (vagy lecsó)
- 4 kis fej vöröshagyma
- 3-4 szem borĂłkabogyĂł
- 1 kg burgonya
- 1 dl tejföl
- sĂł, bors

A közzététel dátuma: 2010-07-08



 33 

Összesen: 224 db




Magyar Ă©telek
Sertéshúsok


Látogatók száma: 718828