Magyar Ă©telek

Egyéb







Böllértokány

A hagymát apróra vágjuk, kevés olajban üvegesre pároljuk. A húst keskeny csíkokra vagdaljuk, a hagymával kevés ideig pirítjuk. Hozzáadjuk a szalonnát, az apróra szeletelt gombát. Megsózzuk, borsozzuk, és fedő alatt puhára pároljuk. Ha már félig megpuhult, hozzáadjuk a karikákra vágott kolbászt és a kockákra vágott uborkát. Zsírjára sütjük, hozzáadjuk a paradicsompürét, kevés ideig ezzel is pirítjuk, beletesszük a liszttel elkevert tejfölt, és forrón tálaljuk. Spagettivel, makarónival, esetleg rizskörítéssel tálaljuk.

Hozzávalók:
- 60 dkg sertéshús (lapocka)
- 10 dkg kolozsvári szalonna
- 20 dkg savanyĂş uborka
- 15 dkg gomba
- 10 dkg lángolt kolbász
- 2 evőkanál liszt
- 2 dl tejföl
- 2 evőkanál paradicsompüré
- 1 fej vöröshagyma
- 1 dl olaj
- só, bors, kakukkfű

A közzététel dátuma: 2010-07-11



 27 

Összesen: 224 db




Magyar Ă©telek
Sertéshúsok


Látogatók száma: 699857