Magyar Ă©telek

Egyéb







Brassói káposzta

Egy kisebb gyenge savanyított káposztafejet óvatosan szétnyitunk, úgy hogy a szétnyitott külső levelek a torzsán maradjanak. Kb. 8 db levelet lefejtünk, és a közepén maradt részt a torzsáról késsel levágjuk. A darált húst, az apróra vágott füstölt szalonnát, a finomra vágott vöröshagymával megpirítjuk, hozzáadjuk a fokhagymát, a tojást, a fűszereket, és az egészetjói elkeverjük. Ennek a tölteléknek a felét a káposztalevelek közé töltjük, majd erre helyezzük a 20 dkg-os császárszalonnát egyben, és a tetejére kerül a töltelék másik fele. A káposztaleveleket óvatosan visszahajtjuk, hogy egy egész káposztafejnek nézzen ki. Tiszta konyharuhába csomagoljuk, összekötjük, hogy alakját megtartsa. Csontlében megfelelő edényben fél óráig főzzük. Ha megfőtt, tálra helyezzük, egy másik tállal letakarjuk és hidegre téve lepréseljük. Hűtőszekrényben jól lehűtjük, a ruhát lebontjuk róla és tortaszerűen szeletelhetjük.

Hozzávalók:
- 1 fej savanyított káposzta
- 30 dkg sertéshús (darált)
- 2 db tojás
- 10 dkg füstölt szalonna
- 20 dkg sovány császárhús
- 1 kis fej vöröshagyma
- 1 mokkáskanál pirospaprika
- 1 csipet borsikafű
- 1 gerezd fokhagyma
- só, törött bors, olaj

A közzététel dátuma: 2010-07-13



 37 

Összesen: 224 db




Magyar Ă©telek
Sertéshúsok


Látogatók száma: 699887