Magyar Ă©telek

Egyéb







Bugaci pusztapecsenye

A karajszeleteket hirtelensültnek elkészítjük, és egy lábosban körberakjuk. A zsír egy részét leszűrjük, a kisebb részt forró vízzel átforralva a szeletekre öntjük, jól átforraljuk velük, és tálalásig mérsékelt tűzön tartjuk. Közben a leszűrt zsírt felhevítjük, és az apró kockákra vágott füstölt szalonnát félig átsütjük benne. Ekkor beletesszük a kisebb cikkekre vágott hagymát, az egészet szép rózsaszínűre pirítjuk, és a zsírt leszűrjük róla. Ebben a zsírban ropogósra sütjük a meghámozott, kockákra vágott burgonyát, itatósra szedjük, és összekeverjük a megpirított szalonnás hagymával, megsózzuk, és finomra vágott zöldpetrezselyemmel összerázzuk (keverni nem szabad). Azonnal forrón tálaljuk. Az előmelegített tál közepére helyezzük a sertésbordákat, ízlésesen ráhelyezzük a burgonyás keveréket, és a pecsenyemártással körülöntjük. Idénysalátával díszítjük.

Hozzávalók:
- 1 kg karaj
- 2,5 dkg sĂł
- 5 dkg liszt
- 15 dkg zsĂ­r
- 15 dkg füstölt szalonna
- 15 dkg hagyma
- 1 kg burgonya
- 1 csomĂł petrezselyem

A közzététel dátuma: 2010-07-14



 38 

Összesen: 224 db




Magyar Ă©telek
Sertéshúsok


Látogatók száma: 720381