Magyar Ă©telek

Egyéb







Csemege szeletek

A hússzeleteket kiverjük, megsózzuk, megborsozzuk, s állni hagyjuk. A citromlevet és a tojássárgákat meleg vízfürdőben habverővel folytonosan kevergetve, sűrűre főzzük. Levesszük a tűzről és hozzákeverjük a vajat, majd melegen tartjuk. A hússzeleteket forró olajban, szép pirosra kisütjük, a pecsenye zsírjában üvegesre pároljuk a finomra vágott vöröshagymát, felengedjük 1 dl vízzel, jól felforraljuk, hozzáadjuk a Vegetát és a vermutot. Együtt mégegyszer felforraljuk, lassan hozzákeverjük a tojásos citromléhez. A melegen tartott húsokat előmelegített tálra rakjuk, leöntjük a mártással és a tálalásnál megszórjuk friss petrezselyemzölddel.

Hozzávalók:
- 70 dkg sertéshús (karaj vagy combszeletek)
- 5 dkg liszt
- 1 evőkanál citromlé
- 2 db tojás sárgája
- 5 dkg vaj
- 1 késhegynyi Vegeta
- 1 fej vöröshagyma
- 1 csomó petrezselyemzöld
- 1 dl vermut
- só, törött bors, olaj

A közzététel dátuma: 2010-07-18



 42 

Összesen: 224 db




Magyar Ă©telek
Sertéshúsok


Látogatók száma: 699833