Magyar Ă©telek

Egyéb







Csíki kapros csülök

A csülökhúst felvágjuk nagyobb darabokra, megsózzuk, s forró zsírban átforgatva jól megsütjük, majd kivesszük az edényből. Az apróra vágott hagymát, az összetört fokhagymát megpároljuk a hús zsírjában, paprikával, köménymaggal ízesítjük. Két dl vizet öntünk rá, s néhány percig forraljuk. Visszahelyezzük a csülökhúst, rászórjuk a savanyúkáposztát, és annyi vizet öntünk rá, amennyi ellepi. Lassú tűzön puhára pároljuk az egészet. Hozzáadjuk a liszttel elkevert tejfölt, a finomra vágott kaprot, és ismét néhány percig forraljuk. Főzés közben nem keverjük, hanem rázogathatjuk az ételt.

Hozzávalók:
- 60 dkg csont nélküli csülökhús
- 15 dkg hagyma
- 8 dkg zsĂ­r
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 dl tejföl
- 3 dkg liszt
- 1 kg savanyúkáposzta
- 1 csomĂł kapor
- só, pirospaprika, köménymag

A közzététel dátuma: 2010-07-19



 43 

Összesen: 224 db




Magyar Ă©telek
Sertéshúsok


Látogatók száma: 732600