Magyar Ă©telek

Egyéb







Debreceni töltött csülök

A csülköket alaposan megtisztítjuk, láng felett a bőrét jól megperzseljük, majd kicsontozzuk. Belül enyhén sózzuk, megszórjuk törött borssal. A kolbászt kettévágjuk, körülvesszük vékony sajtszeletekkel, belehelyezzük a csülkök közepébe, majd összehajtjuk, és kb. eredeti alakja szerint hústűvel megtűzzük. Kívülről is megsózzuk, megborsozzuk, majd kevés forró zsiradékban hirtelen szép pirosra sütjük. Ráöntjük a bort, kevés vizet, melléhelyezzük a kuktaedénybe a hagymát, fokhagymát, és puhára pároljuk. Amikor már puhulni kezd, kiemeljük a kuktából a csülköt, és sütőben ropogósra, pirosra sütjük. Keresztben szeletelve, forrón tálaljuk.

Hozzávalók:
- 2 db csülök
- 15 dkg lángolt kolbász
- 15 dkg sajt
- 1 db vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 dl olaj
- 1 dl bor
- sĂł, bors

A közzététel dátuma: 2010-07-22



 46 

Összesen: 224 db




Magyar Ă©telek
Sertéshúsok


Látogatók száma: 699899