Magyar Ă©telek

Egyéb







Délvidéki rakott hús

Mély tűzálló tálat kizsírozunk, beleöntjük a meghámozott, vékonyan fölszeletelt burgonyát és megsózzuk. Tetejére rakjuk a feldarabolt paprikát, paradicsomot, ezt befedjük a karikákra vágott hagymával, ezt a réteget is megsózzuk, végül beborítjuk a hússzeletekkel, sütőben kb. 1 óra hosszat sütjük úgy, hogy félidőben a húst megfordítjuk. Ha minden jól megpuhult, leöntjük a tejföllel, és visszatéve a sütőbe, felső lángon, még egyszer átpirítjuk. Csak frissen jó.

Hozzávalók:
- 8 szelet tartja
- 1 kg burgonya
- 20 dkg zöldpaprika
- 15 dkg paradicsom (télen mirelit vagy konzerv lecsó)
- 2 fej hagyma
- 2 dl tejföl
- sĂł, bors, zsĂ­r

A közzététel dátuma: 2010-07-23



 47 

Összesen: 224 db




Magyar Ă©telek
Sertéshúsok


Látogatók száma: 718905