Magyar Ă©telek

Egyéb







Erdélyi almás pecsenye

A karajdarabokat forró olajban mindéi., oldalán egy kicsit megpirítjuk, sózzuk, meghintjük apróra vagdalt tárkonylevéllel és kevés vizet aláöntve puhára pároljuk. Az almát keresztben karikára vágjuk, középen a csumáját kiszúrjuk, az almakarikákat a hús köré rakjuk és lefedve egy ideig pároljuk. Ezután mindent kiszedünk a zsiradékból. A pecsenyelevet elkeverjük a paradicsompürével, kevés liszttel és felforraljuk (adhatunk hozzá egy kanál bort is). Sűrűre forraljuk, a tálra szeletelt húsra és a köré rakott almaszeletekre öntjük.

Hozzávalók:
- 1 kg rövidkaraj (kicsontozva)
- 1 dl olaj
- 3-4 db alma
- 1 kiskanál liszt
- 1 kiskanál paradicsompüré
- só, tárkony

A közzététel dátuma: 2010-07-24



 48 

Összesen: 224 db




Magyar Ă©telek
Sertéshúsok


Látogatók száma: 723266