|
Fecskefészek
A karajbĂłl dupla szeleteket vágunk. Mindegyikbe mĂ©ly zsebet vágunk Ă©les, hegyes kĂ©ssel. Egy-egy fĹ‘tt tojást sonkába tekerĂĽnk, s ebbe a zsebbe helyezzĂĽk. MegtűzzĂĽk hĂşstűvel, Ă©s egy kevĂ©s forrĂł olajban hirtelen megsĂĽtjĂĽk. FelöntjĂĽk 1 dl borral, teszĂĽnk rá kakukkfĂĽvet, bazsalikomot, szegfűborsot, Ă©s fedĹ‘ alatt, a bort vagy vizet utánatöltögetve puhára pároljuk. KiszedjĂĽk a mártásbĂłl, majd a mártást zsĂrjára sĂĽtjĂĽk, pirĂtunk benne egy kanál paradicsompĂĽrĂ©t, egy kiskanál lisztet, mustárt Ă©s 2 kanál tejfölt. A tálra közĂ©pre burgonyapĂĽrĂ©t halmozunk, melybe csĂłnakszerű mĂ©lyedĂ©st formálunk, ebbe öntjĂĽk a besűrĂtett mártást, s körĂĽlrakjuk a felvágott hĂşsszeletekkel. A tojásokat hosszában vágjuk kettĂ©. Minden tojássárga közepĂ©be nyomunk egy csepp Piros Aranyat, Ă©s Ăgy tálaljuk. KĂ©szĂthetjĂĽk ezt az igen finom Ă©s mutatĂłs Ă©telt Ăşgy is, hogy a megtöltött dupla hĂşsszeleteket lisztbe, tojásba Ă©s zsemlemorzsába forgatjuk, Ă©s bĹ‘ olajban takarĂ©klángon kirántjuk. Ilyenkor sĂĽlt burgonyát adjunk körĂtĂ©snek.
Hozzávalók: - 1 kg kicsontozott karaj - 15 dkg sonka (vagy tarja) - 4 főtt tojás - 1 dl olaj - 2 dl bor - 1 evőkanál paradicsompüré - 1 kanál mustár - 1 kiskanál Piros Arany - 2 kanál tejföl - 1 kiskanál liszt - só, bors, kakukkfű, bazsalikom, szegfűbors
A közzététel dátuma: 2010-07-26
|
Összesen: 224 db
|
|
|
|