Magyar Ă©telek

Egyéb







Félegyházi tormás karaj

A karajt kicsontozzuk, megsózzuk, bekenjük mustárral, és bedörzsöljük majoránnával. Tűzálló tálban kb. egy ujjnyi vizet forrósítunk, és belehelyezzük a karajt. Mellédobunk egy babérlevelet, és lefedve, kis lángon, puhára pároljuk. Ha megpuhult, kivesszük, deszkán fölszeleteljük. A levébe reszelt tormát és vajat keverünk, végül a tejfölben elkevert liszttel besűrítjük. A fölszeletelt karajt a mártásba visszatesszük, és jól átforraljuk. Burgonyapürével tálaljuk. Hidegen is kitűnő, de ilyenkor külön tálaljuk a húst, és külön a hideg mártást.

Hozzávalók:
- 1 kg karaj
- 1 dl tejföl
- 1 evőkanál liszt
- 1 szál babérlevél
- 1 diĂłnyi vaj
- reszelt torma, majoránna, mustár, só

A közzététel dátuma: 2010-07-27



 51 

Összesen: 224 db




Magyar Ă©telek
Sertéshúsok


Látogatók száma: 720386