Magyar Ă©telek

Egyéb







Fokhagymás dagadó

A lehetőleg nem túlságosan zsíros dagadót enyhén megsózzuk, bekenjük 5-6 gerezd zúzott fokhagymával, és egy kanál Piros Arannyal. Ezután felcsavarjuk. Néhány helyen átkötjük és megtűzzük hústűvel. Tűzálló tálba fektetjük, szorosan lefedjük alufóliával és egy dl borral puhára pároljuk. Esetleg pótolhatjuk, ha szükséges kevés vízzel. Ha már puha, levesszük róla a fóliát, mellé rakunk 60 dkg karikára vágott, félig megpárolt burgonyát, s néhányszor belekeverve a zsiradékba, sütőben szép pirosra megsütjük.

Hozzávalók:
- 1 kg dagadĂł
- 6 gerezd fokhagyma
- 1 kiskanál Piros Arany
- 1 dl bor
- 1 fej vöröshagyma
- 60 dkg burgonya
- só, törött bors

A közzététel dátuma: 2010-07-29



 53 

Összesen: 224 db




Magyar Ă©telek
Sertéshúsok


Látogatók száma: 724983