Magyar Ă©telek

Egyéb







Gemenci májas tarjaszeletek

A vékony hússzeleteket kiverjük, megsózzuk, borsozzuk, és szép pirosra kisütjük, majd tálalásig melegen tartjuk. Kevés zsírban kiolvasztjuk a kockára vágott füstölt szalonnát, rátesszük a feldarabolt sonkát, s kissé megpirítjuk. A finomra vágott vöröshagymát hozzátesszük, ezután a gombát. Zsírjára sütjük, beletesszük a csirkemájat is. Sózzuk, borsozzuk, apróra vágott zöldpetrezselyemmel ízesítjük. nagy lángon, állandóan kevergetve pirítjuk. Ha már majdnem puha, hozzátesszük a lecsót, s lassan felforraljuk. Tálalásnál a sült hússzeletekre halmozzuk és sült burgonyával tálaljuk. Savanyúnak falusi kevert salátát kínáljunk hozzá. Készítünk káposztasalátát (só, köménymag, cukor, ecet), melyhez vékonyra vágott lila hagymát, kockákra vágott csemege uborkát és marinírozott paprikát keverünk.

Hozzávalók:
- 70 dkg sertés tarja
- 15 dkg gomba
- 20 dkg csirkemáj
- 1 fej vöröshagyma
- 10 dkg zsĂ­r
- 5 dkg kolozsvári szalonna
- 5 dkg főtt sonka
- 5 dkg zöldborsó
- 2 dl olaj
- 1 kg burgonya
- sĂł, paradicsom (vagy lecsĂł)

A közzététel dátuma: 2010-07-31



 55 

Összesen: 224 db




Magyar Ă©telek
Sertéshúsok


Látogatók száma: 719939