Magyar Ă©telek

Egyéb







Gombás érmék

A húsból kis érméket vágunk, kiverjük, sózzuk, borsozzuk, lisztbe mártjuk, majd forró olajban pirosra sütjük. Zsírjában elkeverünk egy kanál paradicsompürét, megszórjuk egy kevés liszttel és 2 kanál vízzel felforraljuk. A mártást a húsra öntjük és fedőalatt puhára pároljuk. A szalonnát felaprítva megsütjük, a felszeletelt gombát megpároljuk rajta. A fokhagymát és borsot is rátesszük, majd a húsra öntjük. A párolt zöldborsót a végén adjuk hozzá. A megfőzött burgonyát karikára vágva pirosra sütjük és a húsos mártással tálaljuk.

Hozzávalók:
- 30 dkg sertéshús
- 1 fej vöröshagyma
- 5 dkg füstölt szalonna
- 40 dkg burgonya
- 10 dkg gomba
- 10 dkg zöldborsó
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 kanál liszt
- 1 kanál paradicsompüré
- 1 dl olaj
- sĂł, bors

A közzététel dátuma: 2010-08-01



 56 

Összesen: 224 db




Magyar Ă©telek
Sertéshúsok


Látogatók száma: 709907