Magyar Ă©telek

Egyéb







Gombás pecsenye

A hússzeleteket kiverjük, bedörzsöljük sóval, borssal, megforgatjuk a lisztben, és egy kevés zsírban pirosra sütjük. Forró tűzálló tálra helyezzük, és melegen tartjuk. Zsírjába beledobjuk az apróra vágott hagymát és 10 dkg vékony laskára szelt gombát. Együtt néhány percig pirítjuk, majd hozzáadjuk a többi gombát, amit félbe vagy négybe vágtunk a nagyságuktól függően. Öt percig együtt pároljuk, majd sóval, borssal fűszerezzük, végül behabarjuk a tejföl és liszt keverékével. Tetejére egy késhegynyi pirospaprikát szórunk, és 1-2 percnyi forralás után a melegen tartott hússzeletekre öntjük. Tálaláskor finomra vágott snidlinggel vagy zöldpetrezselyemmel hintjük meg.

Hozzávalók:
- 8 db kicsontozott sertésbordaszelet
- 1 fej hagyma
- 25 dkg gomba
- 1 dl tejföl
- 1 kanál liszt
- pirospaprika, só, törött bors, zsír, petrezselyem vagy snidling

A közzététel dátuma: 2010-08-02



 57 

Összesen: 224 db




Magyar Ă©telek
Sertéshúsok


Látogatók száma: 719904