Magyar Ă©telek

Egyéb







Hajdúsági sertésjava

A húst felszeleteljük négy dupla vastagságú szeletre vágjuk. A szeletekbe éles, hegyes késsel mély zsebet vágunk, majd óvatosan kiverjük, megsózzuk és megtöltjük. A finomra vágott hagymát kevés olajon üvegesre pároljuk, rátesszük a karikára vágott zöldpaprikát, egy ideig pirítjuk, s ha majdnem puha, rátesszük a cikkekre vágott paradicsomot (a héját húzzuk le). Beletesszük a karikára vágott lángolt kolbászt is, és puhára pároljuk. Ekkor hozzákeverjük a felvert tojásokat és kocsonyásra (nem szárazra) sütjük. Megtöltjük a hússzeleteket, vigyázva arra, hogy a kolbászkarikák egyenletesen el legyenek osztva. A nyílást hústűvel lezárjuk, a szokásos módon lisztbe, tojásba, morzsába forgatjuk és bő, forró olajban szép pirosra sütjük. Hagymás burgonyával melegen tálaljuk.

Hozzávalók:
- 80 dkg sertéskaraj
- 1 db vöröshagyma
- 15 dkg zöldpaprika
- 5 dkg paradicsom
- 10 dkg lángolt kolbász
- 4 db tojás
- 5 dkg liszt
- 5 dkg zsemlemorzsa
- sĂł, olaj

A közzététel dátuma: 2010-08-08



 63 

Összesen: 224 db




Magyar Ă©telek
Sertéshúsok


Látogatók száma: 700481