|
Hargitai töltött káposzta
A kockára vágott fĂĽstölt szalonnát kisĂĽtjĂĽk, ezen megpirĂtjuk a felvágott vöröshagymát, megszĂłrjuk pirospaprikával, Ă©s rátesszĂĽk a savanyĂşkáposztát, paprikát Ă©s paradicsomot. A szelet hĂşsokat forrĂł olajban kisĂĽtjĂĽk, mindegyiket savanyĂşkáposzta levĂ©lre fektetjĂĽk, teszĂĽnk rájuk egy darabka kolbászt Ă©s egy rudacska fűszerezett darált hĂşst (reszelt hagymával, sĂłval, borssal paprikával fűszerezzĂĽk.). Becsomagoljuk a levĂ©lbe, Ă©s vĂ©kony zsineggel átkötjĂĽk. RátesszĂĽk az aprĂł káposztára, Ă©s puhára pároljuk. Tálaláskor alulra tesszĂĽk az aprĂł káposztát, erre sorban a töltelĂ©keket, amelyrĹ‘l elĹ‘bb levesszĂĽk a zsineget. Tejföllel meglocsolva adjuk asztalra.
HozzávalĂłk: - 8 db karajszelet - 20 dkg darált hĂşs - 20 dkg lángolt kolbász - 8 levĂ©l savanyĂtott káposzta - 50 dkg savanyĂş káposzta - 2 fej vöröshagyma - 2 db paradicsom - 2 db zöldpaprika - 1 dl tejföl - 1 dl olaj - 1 dkg pirospaprika - 5 dkg szalonna - sĂł, bors
A közzététel dátuma: 2010-08-09
|
Összesen: 224 db
|
|
|
|