Magyar Ă©telek

Egyéb







Hargitai töltött káposzta

A kockára vágott füstölt szalonnát kisütjük, ezen megpirítjuk a felvágott vöröshagymát, megszórjuk pirospaprikával, és rátesszük a savanyúkáposztát, paprikát és paradicsomot. A szelet húsokat forró olajban kisütjük, mindegyiket savanyúkáposzta levélre fektetjük, teszünk rájuk egy darabka kolbászt és egy rudacska fűszerezett darált húst (reszelt hagymával, sóval, borssal paprikával fűszerezzük.). Becsomagoljuk a levélbe, és vékony zsineggel átkötjük. Rátesszük az apró káposztára, és puhára pároljuk. Tálaláskor alulra tesszük az apró káposztát, erre sorban a töltelékeket, amelyről előbb levesszük a zsineget. Tejföllel meglocsolva adjuk asztalra.

Hozzávalók:
- 8 db karajszelet
- 20 dkg darált hús
- 20 dkg lángolt kolbász
- 8 levél savanyított káposzta
- 50 dkg savanyú káposzta
- 2 fej vöröshagyma
- 2 db paradicsom
- 2 db zöldpaprika
- 1 dl tejföl
- 1 dl olaj
- 1 dkg pirospaprika
- 5 dkg szalonna
- sĂł, bors

A közzététel dátuma: 2010-08-09



 64 

Összesen: 224 db




Magyar Ă©telek
Sertéshúsok


Látogatók száma: 709274