|
Háromszéki sertésborda
A karajszeleteket kiverjĂĽk, megsĂłzzuk, majd egyik oldalukat egy kevĂ©s olajban pirosra sĂĽtjĂĽk. A hĂşst fĂ©lretesszĂĽk, Ă©s a visszamaradt zsiradĂ©kban 2 fej aprĂłra vágott vöröshagymát pirĂtunk meg. Egy zsĂrozott tepsiben szĂ©trakjuk a megsĂĽtött szeleteket nyers oldalukkal lefelĂ©, Ă©s a pirĂtott hagymát elosztjuk rajtuk. Meglocsoljuk tejföllel, megszĂłrjuk sajttal, Ă©s forrĂł sĂĽtĹ‘ben megsĂĽtjĂĽk. Közben egy hagymát felaprĂtunk, egy kevĂ©s zsĂrban megpirĂtjuk, meghintjĂĽk paprikával Ă©s a darált hĂşssal, egy kevĂ©s vizet aláöntve puhára pároljuk, majd ráöntjĂĽk a maradĂ©k kb. 1 1/2 dl tejfölt. A rizst megpároljuk a fĂĽstölt szalonnán, tálra rakjuk, ráhelyezzĂĽk a hĂşsszeleteket, Ă©s leöntjĂĽk a pörkölt, paprikás mártással.
Hozzávalók: - 8 szelet sertésborda - 20 dkg darált hús - 3 fej vöröshagyma - 30 dkg rizs - 6 dkg reszelt sajt - 3 dl tejföl - 1 dkg pirospaprika - 5 dkg szalonna - 10 dkg gomba - 1 dl olaj - 2 paradicsom - 2 zöldpaprika - só
A közzététel dátuma: 2010-08-10
|
Összesen: 224 db
|
|
|
|