Magyar Ă©telek

Egyéb







Háromszéki sertésborda

A karajszeleteket kiverjük, megsózzuk, majd egyik oldalukat egy kevés olajban pirosra sütjük. A húst félretesszük, és a visszamaradt zsiradékban 2 fej apróra vágott vöröshagymát pirítunk meg. Egy zsírozott tepsiben szétrakjuk a megsütött szeleteket nyers oldalukkal lefelé, és a pirított hagymát elosztjuk rajtuk. Meglocsoljuk tejföllel, megszórjuk sajttal, és forró sütőben megsütjük. Közben egy hagymát felaprítunk, egy kevés zsírban megpirítjuk, meghintjük paprikával és a darált hússal, egy kevés vizet aláöntve puhára pároljuk, majd ráöntjük a maradék kb. 1 1/2 dl tejfölt. A rizst megpároljuk a füstölt szalonnán, tálra rakjuk, ráhelyezzük a hússzeleteket, és leöntjük a pörkölt, paprikás mártással.

Hozzávalók:
- 8 szelet sertésborda
- 20 dkg darált hús
- 3 fej vöröshagyma
- 30 dkg rizs
- 6 dkg reszelt sajt
- 3 dl tejföl
- 1 dkg pirospaprika
- 5 dkg szalonna
- 10 dkg gomba
- 1 dl olaj
- 2 paradicsom
- 2 zöldpaprika
- sĂł

A közzététel dátuma: 2010-08-10



 66 

Összesen: 224 db




Magyar Ă©telek
Sertéshúsok


Látogatók száma: 709491