Magyar Ă©telek

Egyéb







Húspástétom

A húst a karikára vágott zöldséggel és hagymával zsírban puhára pároljuk. A tojásokat megfőzzük, és a hússal együtt kétszer megdaráljuk. A vajat habosra keverjük; hozzáadjuk a húshoz, borssal, mustárral fűszerezzük, jól kikeverjük. Egy hosszúkás formát vízzel kiöblítünk, a pástétomot belenyomkodjuk, néhány óráig hidegen tartjuk, és aszpikkal kétszer áthúzzuk. Szeletelve vagy kenyérre kenve adjuk. Hús-pástétomot készíthetünk főtt húsból és maradék sültekből is.

Hozzávalók:
- 25 dkg marhahĂşs
- 25 dkg sertéshús
- 1 kis fej hagyma
- 1 db sárgarépa
- 1 db fehérrépa
- 5 dkg zsĂ­r
- 2 db tojás
- 6 dkg füstölt szalonna
- 6 dkg vaj
- 1 kanál tejszín
- só, bors, mustár

A közzététel dátuma: 2010-08-19



 78 

Összesen: 224 db




Magyar Ă©telek
Sertéshúsok


Látogatók száma: 719868