Magyar Ă©telek

Egyéb







Hússal rakott spárga

A húst kiverjük, megsózzuk, megborsozzuk, és forró vajban pirosra sütjük. A kenyérszeleteket szárazon megpirítjuk. A spárgát enyhén sós, cukros vízben 2 cm-es darabokra vágva megfőzzük. Egy kevés vajban világosra pirítjuk a lisztet, fölengedjük annyi főzőlével, hogy mártás sűrűségű legyen, és egy kicsit forralva hozzáadjuk a tejfölt, sót. Kivajazott tűzálló tálra lerakjuk az ujjnyi szeletekre vágott pirítóst, erre az ugyanígy felszeletelt sült húst. Erre terítjük a főtt, lecsurgatott spárgadarabokat, és végül leöntjük a mártással. A sütőben átmelegítjük. Zöldpetrezselyemmel megszórva tálaljuk.

Hozzávalók:
- 8 szelet karaj
- 60 dkg spárga
- 5 dkg vaj
- 8 szelet pirított kenyér (zsúrkenyér vagy zsemle)
- 1 evőkanál liszt
- 1 dl tejföl
- só, bors, zöldpetrezselyem

A közzététel dátuma: 2010-08-20



 79 

Összesen: 224 db




Magyar Ă©telek
Sertéshúsok


Látogatók száma: 725016