Magyar Ă©telek

Egyéb







HĂşsos tekercs

A vajat megolvasztjuk, rátesszük a lisztet, tejjel felöntve sűrű besamelmártást főzünk. Kihűtjük, hozzákeverjük a három tojássárgáját, sót, és a tojások keményre felvert habját. Kizsírozott és lisztezett tepsire vékonyan elsimítjuk. Sütőben megsütjük, kiborítjuk, és megkenjük a húsból és hagymából készült, darált pörkölttel. A pörköltet készíthetjük tejfölösen is. De tölthetjük ezt a tekercset gombamártással vagy tejfölös darált sonkafélével is. Felcsavarjuk, és tálalás előtt szeleteljük.

Hozzávalók:
- 30 dkg sertéshús
- 1 késhegynyi pirospaprika
- 1 kis fej hagyma
- 15 dkg liszt
- 5 dl tej
- 3 db tojás
- 5 dkg reszelt sajt
- 5 dkg vaj
- sĂł

A közzététel dátuma: 2010-08-24



 77 

Összesen: 224 db




Magyar Ă©telek
Sertéshúsok


Látogatók száma: 720338