Magyar Ă©telek

Egyéb







Illatos sonkás tekercs

A szeleteket befedjük a sonkával, a reszelt sajttal, petrezselyemmel. Szurokfűvel megszórjuk, feltekerjük, megkötjük vagy hústűvel megtűzzük. A tekercseket sózzuk, forró olajban pirosra sütjük. A fedőt feltesszük és takaréklángon kb. 25 percig pároljuk. A tekercseket kivesszük, melegre állítjuk. A visszamaradt olajjal a tejfölt elkeverjük és kevés liszttel megkötjük. A spagettit sós vízben 8-10 percig forraljuk, lecsöpögtetjük, elhelyezzük a tepsiben, megszórjuk reszelt sajttal, rátesszük a tekercseket. A mártást külön adjuk hozzá.

Hozzávalók:
- 4 szelet sertéshús (10 dkg)
- 4 szelet főtt sonka
- 10 dkg ementáli sajt
- 1 teáskanál szurokfű
- 4 evőkanál olaj
- 2 dl tejföl
- 1 kis doboz paradicsompüré
- 25 dkg spagetti
- 1 evő-kanál reszelt sajt
- petrezselyemzöldje

A közzététel dátuma: 2010-08-26



 81 

Összesen: 224 db




Magyar Ă©telek
Sertéshúsok


Látogatók száma: 699877