Magyar Ă©telek

Egyéb







ĂŤnyes pecsenye

A kicsontozott karajt közepén éles késsel felszúrjuk. A finomra vágott hagymát kevés olajon üvegesre pároljuk, hozzáadjuk a finomra vágott gombát, melyet előzőleg megpároltunk, majd zsírjára sütjük. Adunk hozzá finomra vágott petrezselymet, sót, törött borsot. Hozzáadjuk az apróra vágott krinolint vagy párizsit, zöldborsót és a lecsót. Kevés ideig pirítjuk, majd hozzáadjuk a tojásokat is. Amikor félrehúzva egy kicsit megkötött, beletömjük a karaj nyílásába. A végeket hústűvel lezárjuk. Néhány kanálnyi olajat felforrósítunk, és ebben megforgatjuk a megtöltött karajt. Ha már körbe rózsaszínűre pirult felöntjük 1 dl vízzel hígított borral, hozzáadunk egy félbevágott vöröshagymát, meghintjük a zúzott köménymaggal, bazsalikommal, kakukkfűvel. Fedő vagy fólia alatt puhára pároljuk. Amikor már puha, néhány percig sütőben színesítjük. Ezután levéből kiemeljük, zsírjába 1 kanál paradicsomot pirítunk, kevés fehérborral ízesítjük, s kevés liszttel sűrítjük. Levét átszűrve a tálra szeletelt húsra öntjük, majd burgonyával, párolt káposztával tálaljuk.

Hozzávalók:
- 80 dkg sertéskaraj
- 15 dkg krinolin (vagy párizsi)
- 10 dkg gomba
- 2 db tojás
- 15 dkg párolt zöldborsó
- 2 fej vöröshagyma
- 1 db zöldpaprika
- 1 db paradicsom vagy lecsĂł
- 1 kávéskanál paradicsompüré
- 1 csipetnyi bazsalikom
- 1 dl bor
- só, bors, zúzott köménymag, olaj, zöldpetrezselyem, kakukkfű

A közzététel dátuma: 2010-08-27



 82 

Összesen: 224 db




Magyar Ă©telek
Sertéshúsok


Látogatók száma: 732283