Magyar Ă©telek

Egyéb







Kaposvári molnárpecsenye

A húst megsózzuk, borsozzuk, tűzálló tálban, forró olajban megforgatjuk, majd kevés vizet és bort aláöntögetve, fedő alatt puhára pároljuk. Ha már puhulni kezd, levesszük a fedőt, és pirosra sütjük. Kiemeljük a húst, zsírjában kis ideig pirítjuk a paradicsompürét, majd megszórjuk liszttel, felforraljuk (vigyázva, hogy le ne ragadjon!), és kb. 1 dl fehérborral ízesítjük. 1 hagymát kevés olajban üvegesre párolunk, ráteszünk finoman szeletelt gombát, ezt is megpároljuk, ezután zsírjára sütjük. Ha kész hozzákeverjük a pecsenyemártáshoz. A burgonyát héjában megfőzzük, nagy lyukú reszelőn lereszeljük, hozzáadunk 1 pirított vöröshagymát, a kockára vágott és megpirított sonkát és az egészet elkeverjük.

Hozzávalók:
- 70 dkg sertéshús (lapocka, comb)
- 2 fej vöröshagyma
- 15 dkg gomba
- 1 dl bor
- 1 kg burgonya
- 10 dkg főtt füstölt tartja vagy sonka
- 1 dl olaj
- 1 mokkáskanál mustár
- 1 kiskanál liszt
- só, törött bors

A közzététel dátuma: 2010-08-29



 84 

Összesen: 224 db




Magyar Ă©telek
Sertéshúsok


Látogatók száma: 700498