Magyar Ă©telek

Egyéb







Kapros pecsenye

A húst előző napon felszeleteljük, meghintjük pecsenyefűszerrel, borssal, szegfűborssal, megkenjük mustárral, megsózzuk, gondosan betakarjuk alufóliával, és másnapig hűtőszekrényben pácoljuk. A burgonyát sós vízben, héjában megfőzzük, majd karikákra vágjuk. A vajból, a lisztből és a tejből világos rántást készítünk (nem pirítjuk!), hozzáadjuk a finomra vagdalt kaprot, sóval, borssal, szerecsendióval ízesítjük. Adunk hozzá annyi tejet, hogy mártás sűrűségű legyen. Felforraljuk, és 1 kanál citromlével és egy mokkáskanál cukorral is ízesítjük. A húst kevés zsiradékon, hirtelen pirosra sütjük, a burgonyát szintén megpirítjuk, és forró kapros mártással leöntjük.

Hozzávalók:
- 80 dkg sertéskaraj
- 1 dl olaj
- 2 kanál mustár
- 1 kg burgonya
- 5 dkg vaj
- 1 evőkanál liszt
- 5 dl tej
- 1 csomĂł kapor
- 1 kanál citromlé
- só, bors, szegfűbors, pecsenyefűszer, szerecsendió, cukor

A közzététel dátuma: 2010-08-31



 88 

Összesen: 224 db




Magyar Ă©telek
Sertéshúsok


Látogatók száma: 710222