Magyar Ă©telek

Egyéb







Karfiolos sertésborda

A húsból hirtelensültet készítünk, pecsenyezsírral átkent tűzálló tálba sorjába lerakjuk. A sós vízben puhára főtt karfiolból merőkanállal halmokat formázunk, és a szeletekre rakjuk. A besamelt ízesítjük a tojássárgákkal, tejföllel és 2 dkg reszelt sajttal. A mártással leöntjük a karfiolos hússzeleteket, meghintjük reszelt sajttal, és vajdarabkákat teszünk egy-egy adag tetejére. A sütőben 10-15 percig sütjük. Besamelmártás: a vajból, lisztből világos rántást készítünk, tejjel fölengedve állandó keveréssel besűrítjük. Kihűtjük és ízesítjük.

Hozzávalók:
- 1 kg karaj
- 15 dkg zsír a kisütéshez
- 1 kg karfiol
- 1 dl tejföl
- 2 db tojássárgája
- 5 dkg reszelt sajt
- só, törött bors
 
Besamelmártáshoz:
- 5 dkg vaj
- 3 dkg liszt
- 2 dl tej
- szerecsendiĂł

A közzététel dátuma: 2010-09-02



 90 

Összesen: 224 db




Magyar Ă©telek
Sertéshúsok


Látogatók száma: 700461