Magyar Ă©telek

Egyéb







Kisvárdai vagdaltpecsenye

A darált húsokat keverőtálba helyezzük, megsózzuk, megborsozzuk, meghintjük porított kakukkfűvel, gyömbérrel, kevés szerecsendióval, pirospaprikával és elkeverjük. A zsemléket tejben megáztatjuk (lehetőleg szikkadt zsemlét), a főtt tojást, a sajtot, uborkát apró kockára, az újhagymát vékony karikákra vágjuk. Hozzáadjuk a húshoz, ráütünk négy tojást. A zsemléket jól kinyomkodjuk, szétmorzsolva hozzáadjuk a tálban levő anyagokhoz, hozzáadjuk a finomra vagdalt petrezselyem zöldjét, majd jó alaposan összegyúrjuk. Henger alakúra formázzuk, megforgatjuk a hengert zsemlemorzsában és kizsírozott tepsibe helyezzük. Tetejére elosztunk 5 dkg hajszálvékonyra szeletelt füstölt szalonnát, leöntjük egy kevés forró zsiradékkal, majd előmelegített sütőbe helyezve, közepes lángon, szép pirosra sütjük. Vigyázzunk, hogy átsüljön. Felszeletelve, előmelegített tálon, forrón tálaljuk.

Hozzávalók:
- 30 dkg darált sertéshús
- 30 dkg darált marhahús
- 2 db zsemle
- 1 csomag Ăşjhagyma
- 4 db tojás
- 2 dl tej
- 5 dkg füstölt szalonna
- 2 db savanyĂş uborka
- 20 dkg trappista sajt
- 2 db főtt tojás
- 1 kiskanál pirospaprika
- 1 cs. zöldpetrezselyem
- só, törött bors, szerecsendió, kakukkfű, gyömbér, zsemlemorzsa, olaj

A közzététel dátuma: 2010-09-10



 96 

Összesen: 224 db




Magyar Ă©telek
Sertéshúsok


Látogatók száma: 719995