Magyar Ă©telek

Egyéb







Kolozsvári káposzta

Az ujjnyi szélesre szeletelt káposztából, hagymás világos rántással, tejfölös, kapros főzeléket készítünk. Amíg párolódik, hozzátesszük a füstölt húst is. Ízesítjük sóval, borssal, borsikafűvel. A darált húsból, rizsből, hagymával 1 gerezd fokhagymával fűszeres tölteléket keverünk, levélbe töltjük és a metélt káposztával együtt puhára pároljuk. Tálra rakjuk, ráhelyezzük a frissensült karajszeleteket, a sült kolbászdarabokat és forrón tálaljuk.

Hozzávalók:
- 1,50 kg fejes káposzta
- 50 dkg darált sertés dagadó
- 10 dkg rizs
- 1 evőkanál reszelt hagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 4 szelet sertéskaraj
- 20 dkg kolbász
- 20 dkg füstölt tarja
- 1 cs. kapor
- 2 dl tejföl
- só, bors, pirospaprika, borsikafű

A közzététel dátuma: 2010-09-13



 99 

Összesen: 224 db




Magyar Ă©telek
Sertéshúsok


Látogatók száma: 719964