|
Kolozsvári káposztás borda
A hĂşsszeleteket kiverjĂĽk, megsĂłzzuk, borsozzuk Ă©s kevĂ©s forrĂł olajban hirtelen kisĂĽtjĂĽk, majd kiszedjĂĽk Ă©s fĂ©lretesszĂĽk. ZsĂrjában megpároljuk az aprĂłra vágott vöröshagymát, meghintjĂĽk pirospaprikával. Visszarakjuk bele a hĂşsszeleteket, megforgatjuk, majd rárakjuk az ujjnyi szĂ©les csĂkokra szeletelt fejes káposztát. HozzátesszĂĽk a fĂĽstölt hĂşst, kevĂ©s vizet Ă©s puhára, zsĂrjára pároljuk. Tálra rendezzĂĽk Ă©s a szalonnábĂłl sĂĽtött ropogĂłsra sĂĽlt kakastarĂ©jokkal tálaljuk.
Hozzávalók: - 80 dkg rövidkaraj - 1 kg fejeskáposzta - 1 db vöröshagyma - 1 dl olaj - 1 mokkáskanál pirospaprika - 25 dkg füstölt oldalas (v. tarja) - 15 dkg füstölt szalonna - só, törött bors
A közzététel dátuma: 2010-09-14
|
Összesen: 224 db
|
|
|
|