|
Kolozsvári sertésborda
A hĂşsszeleteket alaposan kiverjĂĽk, sĂłzzuk, fűszerezzĂĽk, forrĂł olajban hirtelen pirosra sĂĽtjĂĽk Ă©s fĂ©lretesszĂĽk. A pecsenyezsĂrban megpirĂtjuk az aprĂłra vágott vöröshagymát, majd rászĂłrunk egy kiskanál pirospaprikát, majoránnát. RátesszĂĽk a paprikát, paradicsomot, a metĂ©ltre vágott káposztát, a kockára vágott burgonyát, a bort, Ă©s közepes lángon puhára pároljuk. Tálaláskor erre az alapra rakjuk a kisĂĽtött, forrĂł hĂşsszeleteket.
Hozzávalók: - 8 szelet karaj - 2 fej vöröshagyma - 1 kanál pirospaprika - 1 kevés köménymag - 1 dl fehérbor - 50 dkg fejes káposzta - 50 dkg burgonya - 1 zöldpaprika - 1 paradicsom (vagy lecsó) - 1 dl olaj - majoránna, paprikakrém, só, bors, (borsikafű, koriander)
A közzététel dátuma: 2010-09-15
|
Összesen: 224 db
|
|
|
|