Magyar Ă©telek

Egyéb







Magyaros rakott hĂşs

A hússzeleteket enyhén kiverjük, megsózzuk, borsozzuk, lisztbe mártjuk, utána egy kevés zsiradékban hirtelen megsütjük. A kisült szeleteket félretesszük egy tányérba. A pecsenyelevet beleöntjük a kuktába, ezen megpirítjuk a hagymát, és sorba lerakjuk a marhahússzeleteket, amelyeket vékonyan megkentünk mustárral. Mindegyikre egy vékonyka szelet füstölt szalonnát helyezünk, majd rászórjuk a fele paprikát és paradicsomot. Meghintjük a sort majoránnával, kakukkfűvel és pirospaprikával. A következő sorba a sertéshússzeleteket rakjuk azonos módon. Végül ráöntjük a bort, lezárjuk az edényt, és puhára pároljuk. Sós vízben főtt burgonyával tálaljuk.

Hozzávalók:
- 4 szelet karaj vagy lapocka
- 4 szelet marhahús (vesepecsenye vagy rostélyos)
- 10 dkg füstölt szalonna
- 2 db paradicsom
- 2 db zöldpaprika
- 10 dkg vöröshagyma
- 2 dl savanykás fehérbor
- 15 dl olaj
- mustár, kakukkfű, pirospaprika, majoránna, só, fokhagyma

A közzététel dátuma: 2010-09-21



 107 

Összesen: 224 db




Magyar Ă©telek
Sertéshúsok


Látogatók száma: 709296